Αυτό το πληκτρολόγιο κρύβει ένα PC

Με τα PC να συρρικνώνονται σε διαστάσεις και να υπερμεγεθύνονται σε δυνατότητες, ήταν θέμα χρόνου να επιχειρήσει κάποιος κατασκευαστής να χωρέσει έναν πλήρως λειτουργικό υπολογιστή σε ένα πληκτρολόγιο.
 Η ιδέα δεν είναι καινούρια, καθώς αρκετοί στο πρόσφατο παρελθόν πειραματίστηκαν με διάφορα μεγέθη και σχήματα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση οι σχεδιαστές σκέφτηκαν ακόμη πιο επαναστατικά. Ίσως και αλλόκοτα.
Οι designers λοιπόν της κινεζικής Vensmile οραματίστηκαν ένα ολόκληρο PC που ενσωματώνεται σε ένα πληκτρολόγιο, το οποίο μάλιστα διπλώνει και τυλίγεται γύρω από τον εαυτό του. Οι τεχνικοί της μικρής αλλά δραστήριας εταιρείας κατόρθωσαν να το υλοποιήσουν στις ιδιόκτητες R&D εγκαταστάσεις της στη Shenzhen.
Οι διαστάσεις του (όταν είναι πλήρως «αναπτυγμένο») είναι 24.5x15x6.2 εκ, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 750 γραμμάρια. Όταν διπλωθεί θυμίζει πορτοφόλι. Αν και οι πρώτες φωτογραφίες της συσκευές δεν προδιαθέτουν για την ποιότητα κατασκευής, οι πρώτοι reviewers που το δοκίμασαν δηλώνουν ενθουσιασμένοι.
Κι όμως είναι υπολογιστής!
Το Vensmile K8 keyboard PC είναι ένας μίνι υπολογιστής με άκρως ικανοποιητικά  χαρακτηριστικά, δεδομένων των διαστάσεων του. Ενσωματώνει τον επεξεργαστή Intel Atom x5-Z8300 Cherry Trail, 4GB μνήμης RAM, και 64GB αποθηκευτικού χώρου (τύπου eMMC). Σύμφωνοι, δεν είναι ιδανικό για επεξεργασία 4Κ βίντεο, ούτε για hardcore gaming, αλλά από την κατασκευή του δεν μοιάζει να απευθύνεται σε τέτοιο κοινό, αλλά σε όσους θέλουν μια υπερφορητή λύση.

Πλήρες είναι και από άποψη συνδεσιμότητας, καθώς υποστηρίζει WiFi (802.11b/g/n) και Bluetooth 4.0, και ενσωματώνει θύρες HDMI και VGA για σύνδεση με οθόνη, microSD για κάρτες, υποδοχή ακουστικών, αλλά και USB 3.0 και USB 2.0 θύρες για να συνδέετε όλες τις εξωτερικές συσκευές. Εκτός από το πλήρες QWERTY keyboard των 87 πλήκτρων, διαθέτει ένα touchpad, που υποστηρίζει multi-touch λειτουργίες και όλα τα gestures των Windows 10.
Καινοτομία με κόστος-έκπληξη
Στον χώρο της τεχνολογίας οι early-adopters έχουν συνηθίσει να ακριβοπληρώνουν τις καινοτομίες, μόνο και μόνο για να τις πάρουν στα χέρια τους πριν από τους άλλους. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Ήδη αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το Geekbying δέχονται προ-παραγγελίες για τη συγκεκριμένη συσκευή, σε τιμή που αν μη τι άλλο είναι ελκυστική. Το Vensmile K8 keyboard PC κοστίζει μόλις $200 (περίπου 184 ευρώ) και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Σε άλλα sites βέβαια το εντοπίσαμε με τιμές πάνω από $250, οπότε αναμένουμε η τιμή να αναπροσαρμοστεί μετά την κυκλοφορία και την ενδεχόμενη εμπορική επιτυχία του.

Περισσότερα για το K8 keyboard PC και για τις άλλες συσκευές της Vensmile στο επίσημο site της. ,,
Πηγή:liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου