Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας να τρέξει γρηγορότερα με 4 απλά βήματα!

Αν ο υπολογιστής σας επιβραδύνεται, whizzing και στροβιλισμούς, καθώς προσπαθεί να συμβαδίσει με σας; Πριν να δαπανήσετε εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες για ένα νέο υπολογιστή, μπορείτε να βρείτε αυτό π που  διαρκεί μόνο μερικά απλά βήματα για να κάνουν τα Windows ή τον  Mac υπολογιστή σας να τρέξει γρηγορότερα

.Δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας Πολλοί από εμάς έχουν ολόκληρη τη ζωή μας αποθηκευμένη στους υπολογιστές μας - φωτογραφίες από αγαπημένες αναμνήσεις,την μουσικής μας αρέσκεια,την σχολική εργασία, φορολογικές δηλώσεις και, όλο και περισσότερα, όλα όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε τη δουλειά μας. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές, είναι πάντα μια καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων.
  • Αγοράσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που είναι μεγαλύτερο από τη μονάδα σκληρού δίσκου που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.Τοποθέτηση του USB του εξωτερικού σκληρού δίσκου θα πρέπει να προτρέψει αυτόματα τον υπολογιστή σας για να σας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα για back up.
  • Εάν ανησυχείτε για την απώλεια ή ζημία σε μία εξωτερική μονάδα σκληρού δίσκου, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σε απευθείας σύνδεση. Εγγραφή σε μια ασφαλή back up υπηρεσία (όπως Carbonite ή SOS Online Backup). Μπορείτε να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud σε ένα πρόγραμμα ή ακόμα και κάθε φορά που κάνετε μια αλλαγή σε ένα αρχείο. 
Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε CD ή DVD, αλλά να τους κρατήσει σε ασφαλές μέρος, έτσι δεν είναι γδαρμένο, σπασμένα ή κατεστραμμένα.
Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή σας . Αυτό μπορεί να επιταχύνει προσωρινά έναν αργό υπολογιστή ανανεώνοντας τη μνήμη. Κάντε επανεκκίνηση, ή εντελώς κλείσει τον υπολογιστή, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τον ξανά.
Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε όλα τα έργα που εργάζεστε πριν από την απενεργοποίηση του υπολογιστή σας!
παράθυρα

Ελέγξτε χώρο στο σκληρό δίσκο σας πρώταΠηγαίνετε στο Υπολογιστής μου, κάντε δεξί κλικ Τοπικό Δίσκο, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες. Εκεί θα δείτε ένα γράφημα του δίσκου τον ελεύθερο σας σε σχέση χώρο που χρησιμοποιείται. Αν ο δίσκος είναι ως επί το πλείστον γεμάτος, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα προγράμματα και αρχεία. Αν υπάρχει ακόμα πολύς χώρος, μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λειτουργικό σας σύστημα.
  • Κατά κανόνα, θέλετε να κρατήσετε τουλάχιστον το 15% του χώρου στο σκληρό δίσκο χωρίς να κρατήσει τον υπολογιστή να λειτουργεί ομαλά.
  • Αν  χρειάζεστε απλά περισσότερο χώρο, να εξετάσετε την αγορά και την εγκατάσταση ενός Solid State Drive (SSD) για να συμπληρώσει ή να αντικαταστήσει τον σκληρό σας δίσκο. Είναι πιο γρήγορος και πολύ πιο ασφαλής από ότι ένας σκληρός δίσκος.

3 Αφαιρέστε όλα τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιείτεΠηγαίνετε στον Πίνακα ελέγχου,και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Προσθαφαίρεση προγραμμάτων (ή "Κατάργηση εγκατάστασης ενός προγράμματος", ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα) για να βρείτε ένα κύριο κατάλογο των προγραμμάτων που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας. Μερικά πράγματα που θα σας φανούν ως άχρηστα αμέσως, οπότε μπορείτε να τα αφαιρέσετε αμέσως. Αν δεν σας φαίνονται γνωστά μπορεί να απαιτήσουν κάποια έρευνα.
  • Μπορεί να βοηθήσει να δείτε πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα. Αν κάνετε δεξί κλικ σε ένα από τους τίτλους στήλης παραπάνω στα προγράμματα σας, θα πρέπει να μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον χαρακτηριστικά με τα οποία να οργανώσουν τα προγράμματά σας. Ελέγξτε Τελευταία Χρησιμοποιείται Στη και μια στήλη εμφανίζει την τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε εμφανίζεται κάθε πρόγραμμα. Αυτό θα σας δείξει γρήγορα ποια προγράμματα που χρησιμοποιείτε συχνά και αυτά που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια.
  • Μην ξεχάσετε να αδειάσετε κάδο ανακύκλωσης σας.

4 Αποφύγετε  τις άσκοπες εκκίνησης προγραμμάτων κατά την εκκίνηση του υπολογιστή. 
Ορισμένα προγράμματα μπορεί να αρχίσει το συντομότερο ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας, τρέχει στο παρασκήνιο, έτσι θα φορτώσει γρήγορα όταν τα ανοίγετε. 

Ανοίξτε το μενού Έναρξη και να εκτελέσετε μια αναζήτηση για "msconfig". Κάντε κλικ στο Έναρξη για να δείτε μια λίστα με όλα τα προγράμματα που εκτελούνται κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας και καταργήστε την επιλογή οτιδήποτε περιττό.
  • Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη γραμμή εργασιών για να δείτε ποια προγράμματα εκτελούνται κατά την εκκίνηση (φροντίστε να κάντε κλικ στο Εμφάνιση κρυφών εικονιδίων έτσι ώστε να μην χάσετε καμία).
Αυτά είναι τα πιο απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα του υπολογιστή σας


Πηγή :wikihow.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου