Το νέο iPhone 8 θα έρθει με OLED οθόνη σύμφωνα με εκτιμήσεις της Sharp

Η Apple εξέπληξε αρκετούς όταν ανακοίνωσε το iPhone 7 παραμένοντας πιστή στην τεχνολογία οθόνης LCD τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κατασκευαστές έχουν μετακινηθεί προς άλλες τεχνολογίες.

Σύμφωνα με νέες αναφορές, φαίνεται ότι τελικά η Apple θα κάνει το «μεγάλο βήμα» την επόμενη χρονιά υιοθετώντας την τεχνολογία OLED για τα μελλοντικά μοντέλα iPhone. Όπως αποκαλύπτει η Nikkei Asian Review ο Tai Jeng-wu, πρόεδρος της Sharp, η οποία εφοδιάζει με οθόνες την Apple, δήλωσε ότι το «το iPhone εξελίσσεται και πλέον μετακινείται από τις οθόνες LTPS (low-temperature poly-silicon) στα OLED panels».

Ο Tai έγινε στέλεχος της Sharp αμέσως μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Foxconn , τον περασμένο Αύγουστο. Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Tatung ο επικεφαλής της Sharp εξέφρασε την άποψη ότι «αν η Apple δεν προχωρήσει στο μονοπάτι αυτό (των OLED πάνελ), δεν θα εξελιχθεί και δεν θα υπάρχει καμία καινοτομία. 
Δεν ξέρω αν το iPhone με OLED οθόνη θα είναι επιτυχία ή όχι, αλλά είναι μία ευκαιρία».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα BGR, η υιοθέτηση της τεχνολογίας OLED πέρα από τα πρακτικά οφέλη σε επίπεδο ποιότητας (καλύτερη αντίθεση και πιο ζωντανά χρώματα) θα επιτρέψει στην Apple να μπει στη διαδικασία κατασκευής κυρτών ή αναδιπλούμενων οθονών, κάτι που δεν της επιτρέπει να κάνει η τεχνολογία που χρησιμοποιεί σήμερα.Πηγή: multi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου