Τελευταία ενημέρωση: Σε λίγες ώρες οι πίνακες αναπληρωτών γενικής (UPD)

Ανακοίνωση  εξέδωσε η ΠΑΣΑΔ για τις προσλήψεις αναπληρωτών και την πορεία τους."Έλεγχος και κατανομή των κενών, 2520 ΠΕ70 ΚΑΙ 2350 ΠΕ60  των Περιφερειών διενεργείται προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των προσληψεων." σημειώνει στην Ανακοίνωση και τονίζει πως εκτενέστερη ενημέρωση θ'ακολουθήσει αργότεραΣύμφωνα με τη νωρίτερη ενημέρωση από τουςαναπληρωτές δασκάλους  από το υπουργείο παιδείας, σήμερα αναμένονται οι πίνακες γενικής και αύριο οι προσλήψεις. 
Δείτε τι έγραφε η ενημέρωση αυτή που έγινε πριν την παραπάνω ανακοίνωση της ΠΑΣΑΔ
Ο αριθμός εκτιμάται περίπου στους 2.000 δασκάλους. Αυτοί θα είναι μέσω κρατικού και ΠΔΕ για τα ολιγοθέσια σχολεία και μέσω ΕΣΠΑ για τα 4θέσια και άνω Νέου τύπου δημοτικά σχολεία. Σε κάθε νομό οι πρώτοι θα είναι μέσω ΕΣΠΑ και θα καλύψουν τα αντίστοιχα σχολεία και υπόλοιποι τα 1θ/ 2θ / 3θέσια δημοτικά σχολεία.
Στην ειδική αγωγή παρότι όλα είναι έτοιμα για προσλήψεις ΣΜΕΑΕ, τμήματα ένταξης και παράλληλη, εντούτοις το πρόβλημα που έχουμε αναφέρει και παλιότερα με τους πίνακες ειδικής δημιουργεί το δίλημμα για έγκαιρες μη κυρωμένων πινάκων ή καθυστερημένες κυρωμένων πινάκων προσλήψεις. Το υπουργείο φαίνεται πως επιλέγει το δεύτερο όμως για λόγους αναγκαιότητας να ανοίξουν στελεχωμένα τα ειδικά σχολεία, θα προβεί πιθανότατα σε προσλήψεις άμεσα μόνο για ΣΜΕΑΕ. Αυτό βέβαια θα δημιουργήσει μεγάλες αδικίες σε πολλούς συναδέλφους ειδικής αγωγής. Το καλύτερο θα ήταν όλες οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή να γίνουν σε μία και πολύ μεγάλη φάση ώστε όλοι να μπορούν να προσληφθούν εκεί που επιθυμούν.

Πηγή alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου