Καλλιεργήστε τα χειμερινά λαχανικά στο σπίτι σας!

Το καλοκαίρι έχει παρέλθει για τα καλά και το φθινόπωρο μας δείχνει τις βροχερές διαθέσεις του. Ο καλοκαιρινός μας λαχανόκηπος σιγά-σιγά φθίνει περισσότερο και οι ανάγκες για λαχανικά συνεχίζονται.Φυσικά δεν μπορούν τα θερινά μας λαχανικά να διατηρηθούν για πάντα όντας ετήσια, (εκτός αν έχουμε θερμοκήπιο μπορούμε να έχουμε και πιο όψιμα) έτσι έρχονται στο προσκήνιο τα χειμερινά λαχανικά. Ποια είναι όμως τα χειμερινά λαχανικά; Λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, μαρούλια, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, πράσο, σέλινο, μαϊντανός, κρεμμύδια, σκόρδα, κ.α. .
timthumb

Όσοι είναι φαν του σπορ που ονομάζεται κηπουρική έχουν κάνει ήδη το κουμάντο τους και είναι έτοιμη για τη δική τους σαλάτα και το χειμώνα. Όσοι όμως δεν έχουν κάνει ακόμα τίποτα δεν πρέπει να στεναχωριούνται χρόνος ακόμα υπάρχει. Το Σεπτέμβριο σπέρνουμε καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, σέλινο και μαϊντανό. Βέβαια μπορούμε να σπείρουμε και μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο αλλά μπορούμε και να προμηθευτούμε έτοιμα φυτά για μεταφύτευση, συντομεύοντας το χρόνο καλλιέργειας και τον χρόνο αναμονής της νόστιμης σαλάτα μας.
Κάποιοι θα παραπονεθούν «ζω σε διαμέρισμα πως θα έχω δικό μου λαχανόκηπο;». Σας έχω λύση τώρα που σιγά- σιγά τα καλλωπιστικά εσωτερικού χώρου θα εγκαταλείψουν το μπαλκόνι και θα «προχωρήσουν» στα ενδότερα δηλαδή μέσα στη σταθερή θερμοκρασία δωματίου, ο χώρος στο μπαλκόνι αδειάζει. Ακόμα και οι γλάστρες που «φιλοξένησαν» τα ετήσια καλλωπιστικά θέρους και αυτές καλές είναι τώρα που δεν έχουν τίποτα. Προμηθευόμαστε ζαρντινιέρες πλαστικές, προσοχή δεν σκάμε ένα σορό λεφτά μια έρευνα σε γεωπονικά η πολυκαταστήματα θα σας δώσει φτηνές λύσεις , καλό έδαφος, βελτιώνουμε το υπάρχον στις γλάστρες που έχουμε και σπέρνουμε.
Patio-Balcony-Space-Saver-Raised-Bed-3-600x470
Σε λίγο καιρό θα δούμε να ξεπετάγονται τα καρότα μας, ο μαϊντανός, το σέλινο, τα κρεμμυδάκια, το φρέσκο σκόρδο το ισχυρότερο όπλο ενάντια στη γρίπη και ραπανάκια. Φυσικά μπορούμε να έχουμε μαρουλάκια τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια και τα λάχανα απαιτούν περισσότερο χόρο.
carrot patio planter website


Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί διαβάστε και αυτό:
Η κηπουρική είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης. Σύμφωνα με ερευνητές 30 λεπτά άσκησης την ημέρα έχουν σαν αποτέλεσμα:
• Μείωση του σωματικού βάρους λόγω αύξησης των καύσεων.
• Βελτίωση της εμφάνισης και της στάσης του σώματος.
• Χαρίζει ευεξία σε σώμα και πνεύμα.
• Μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιοπαθειών, κρυολογήματος και φυσικά αποφυγής πρόωρου θανάτου.
Λοιπόν άσκηση και βιταμίνες ο άριστος συδυασμός.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου